Lokale SEO

MediaGorilla icon

Internetbureau MediaGorilla

Je hebt eigenlijk genoeg klanten, maar je wilt een systeem opbouwen om automatisch meer nieuwe klanten te kunnen werven. Hiervoor bestaan er twee marketingmogelijkheden om jouw bedrijf te laten groeien. 

De eerste optie is investeren in reclames, maar met betaalde reclames bestaat de mogelijkheid dat jouw brand mogelijk in waarde zal dalen. Je kunt daardoor zelfs de verkeerde doelgroep aantrekken. 

De tweede optie is om een medewerker aan te stellen, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. 

Wij zien nog een derde mogelijkheid: jouw website, want dat is de allerbeste verkoper ter wereld. Wist je dat 52% van de mensen, die in een zoekmachine zoekt, niet op de betaalde advertenties klikken maar op de organische zoekresultaten? MediaGorilla is gespecialiseerd in het ontwikkelen van online marketingcampagnes voor MKB-bedrijven. Tevens helpt MediaGorilla klanten met het beheer van de social media, Google Ads en webdesign

Lees door hier te klikken meer over onze diensten.

Lokale SEO

Zou je graag meer bezoeken van lokale klanten willen hebben of dat ze misschien jouw bedrijf vaker bellen? Omdat 47% van de Google-zoekopdrachten gaat over het opvragen van lokale informatie, is het niet moeilijk om je voor te stellen dat met behulp van lokale SEO diensten jouw bedrijf potentiële klanten kan aantrekken.

Een perfecte methode om jouw ranking in Google te verhogen, is lokale zoekmachine optimalisatie. Dit wordt vooral toegepast door een aantal methodieken te gebruiken in de hoop dat jij hoger op de zoeklijsten eindigt wanneer een klant op basis van “bij mij in de buurt” zoekt. Bedrijven zijn van lokale SEO diensten afhankelijk om meer klanten voor hun bedrijf te krijgen, zonder dat ze hiervoor die dure advertenties hoeven te kopen.

Hier zijn enkele gegevens die aantonen waarom jij lokale zoekmachineoptimalisatie voor jouw bedrijf zou moeten inzetten:

 • 86% van de mensen zoekt de locatie van een bedrijf op in Google Maps.
 • 92% van de gebruikers kiest bedrijven op de eerste pagina met lokale zoekresultaten.
 • 88% van de lokale zoekopdrachten van de potentiële kopers op een mobiel apparaat belt of bezoekt binnen 24 uur het bedrijf.

Google beheert het grootste deel van het online verkeer en het is de nummer één website op Alexa. Sterker nog, als Google Amazon geen gebruik meer zou laten maken van hun zoekmachine, zou Amazon 34% van zijn verkeer verliezen. Stel je voor dat zo’n grote brand 30% van hun verkeer verliest! Google beheert echt het verkeer.

Betaalbare Lokale SEO diensten

Ons team is gespecialiseerd in het optimaliseren van een bedrijf voor lokale zoekmachines en wij brengen hiervoor niet die enorme tarieven in rekening, die een groter bureau vaak wel hanteert. Wij kunnen dit doen door ons alleen te richten op de tijd en de moeite om de factoren te rangschikken, die van belang zijn voor het individuele bedrijf. Het team van MediaGorilla gebruikt al haar ervaring om jouw zoekcampagne en het streven naar zaken zoals het krijgen van meer kwaliteitsbeoordelingen, het verkrijgen van opmerkelijke bedrijfsvermeldingen en het creëren van effectieve content voor de zichtbaarheid van lokale zoekmachines op een deskundige manier aan te pakken.

Onze prijzen voor onze lokale SEO diensten zitten niet moeilijk in elkaar. Hier leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat:

 • We hanteren voor onze diensten een uurtarief op basis van het project.
 • Onze tijdsbesteding per uur wordt gemeten op basis van de populatie van jouw doelmarkt.
 • Om betaalbare lokale SEO te kunnen bieden, werken we samen met een aantal deskundige freelancers om deze diensten te kunnen leveren.

We raden je aan om vandaag nog contact met ons op te nemen voor meer informatie over de prijzen voor jouw locatie en jouw individuele doelen. We berekenen de prijs voor onze klanten individueel. Dit is afhankelijk van de populariteit/moeilijkheid van de zoekwoorden waarvoor ze willen ranken in een Google zoekopdracht. Onze gemiddelde lokale SEO klant betaalt ongeveer €500 per maand voor onze SEO pakketten. 

Hoe werkt de team van MediaGorilla?

Wij zijn niet zomaar een SEO team. We zijn een uitgekiend team van professionals, die kunnen concurreren met elk bedrijf in de branche. Wij werken in een dynamische werkomgeving en we zetten ons net zo hard in als onze klanten. Hier volgt een overzicht van hoe we de omvang van het werk, dat komt kijken bij een lokale SEO marketingcampagne, benaderen:

Rapportage en analyse

We willen eerst graag weten waar je op dit moment staat in het lokale SEO proces. We nemen uitgebreid de moeite om grondig te evalueren waar jouw zoekwoorden op dit moment worden weergegeven in de Google zoekmachine. Als we precies weten waar jouw bedrijf staat, kunnen we je voortvarend voorbereiden op jouw campagne. Onze rapportage is te verdelen in enkele eenvoudige metingen om de ‘gezondheid’ van jouw content te kunnen analyseren:

 • Technische analyse: dit is waar we de ‘gezondheid’ van jouw website bekijken. We zoeken naar zaken zoals de snelheid van jouw website, de bruikbaarheid, tracking, de nauwkeurige installatie van conversiecodes en andere ontwikkelingsgerelateerde aspecten, die de lokale SEO zichtbaarheid kunnen bevorderen.
 • Analyse van de concurrentie: ons gespecialiseerde SEO team analyseert eerst de concurrentie voordat wij in een campagne duiken. Wie zijn jouw belangrijkste concurrenten? Waarom staan zij bovenaan de zoekmachine? Welke content produceren ze en hoe vaak? Hoe besteden zij hun marketing budget?
 • Analyse van het verkeer: we gaan precies na hoe bezoekers zoeken naar bedrijven zoals bijvoorbeeld dat van jou en de voor hen gewenste resultaten vinden. Het kiezen van de juiste zoekwoorden is een belangrijk onderdeel van onze lokale SEO diensten. Waar komen jouw bezoekers momenteel vandaan? Hoeveel komen er via het lokaal organisch zoeken? Hoe krijg je de meeste lokale klanten, die geïnteresseerd zijn in jouw diensten?

Zoekwoorden analyse voor jouw lokale website

Als je al eerder van lokale SEO diensten hebt gebruikgemaakt, is jouw website waarschijnlijk al gericht op deze zoekwoorden. Ongetwijfeld zullen we, zodra we het rapport genereren, een aantal ‘gemakkelijke’ zoekwoordmogelijkheden vinden , wat heel erg voordelig voor je is omdat onze lokale SEO pakketten vaak de makkelijke zoekwoorden onmiddellijk verhogen in Google voor jouw website. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop we jouw lokale SEO zoekwoorden vinden:

 • Gebruik van tools voor zoekwoorden analyse: ons team begint meestal met het bekijken naar wat mensen in jouw omgeving zoeken. Aan de hand van deze gegevens kunnen we een lijst samenstellen met voorgestelde zoekwoorden om het aantal keren dat jouw bedrijf overeenkomt met de zoekopdracht te verfijnen.
 • Gebruik van de zoekwoorden van jouw concurrent: waarschijnlijk scoort jouw concurrent op waardevolle zoekwoorden, die jij ook wilt gaan inzetten. We beginnen met een uitgebreide analyse van waar ze voor ranken, hoe ze worden gerankt en vervolgens voegen we ze samen door content van hogere kwaliteit voor jouw bedrijf te maken.
 • Welke zoekwoorden wil jij inzetten: het eerste dat met een nieuwe klant ter sprake komt, zijn de zoekwoorden die ze willen gaan inzetten. Door inzicht te krijgen in jouw zoektermen, kunnen wij een aanbeveling doen op basis van de data, die we genereren tijdens onze analyse. Jouw klanten en hoe ze zoeken zijn vaak de beste bronnen als we het hebben over het vinden van lokale zoekwoordmogelijkheden. Vraag ze altijd hoe ze jou hebben gevonden!

Implementatie

Dan zijn we aangekomen bij volgende fase van jouw campagne. Het team van MediaGorilla implementeert een aantal geplande SEO taken, waaronder het maken van content, het optimaliseren van lokale bedrijfsvermeldingen en het toepassen van enkele ethische whitehat linkbuilding technieken. Ons team zal zich vooral richten op acties die als het op SEO aankomt veel impact zullen hebben. Je kunt hierbij denken aan lange artikelen, het gebruik van Google Maps en hoogwaardige backlinks die jouw website zullen gaan ranken in de zoekmachines. Wij begrijpen dat het voor jouw bedrijf belangrijk is om als je online gevonden wilt worden, je op lokale basis zichtbaar moet zijn. Als het gaat om lokale SEO implementatie, onderscheiden wij ons op de volgende manier:

Organische zoekresultaten: het werk dat we doen tijdens het implementatieproces is het voortdurend verfijnen en afstemmen van jouw website. De verbeteringen die we aanbrengen, zullen de SEO gezondheid van jouw website voor altijd verbeteren. Geen snelle pieken of verbeteringen voor de korte termijn.

Uitgebreide on page SEO: na het uitvoeren van een SWOT analyse van jouw aanwezigheid op de online markt kunnen we de sterke / zwakke punten, kansen en de bedreigingen bepalen. Naast het onderzoeken van de technische gezondheid en keyword mapping, voltooien we een grondig on page SEO proces voor alle huidige pagina’s van jouw website.

Off page SEO: online bedrijfsvermeldingen zijn één van de belangrijkste redenen waarom een lokale website hoog scoort in de zoekmachines. Door gebruik te maken van effectieve off page SEO, kunnen we je meer bedrijfsvermeldingen op andere sites aanbieden, die jouw lokale SEO prestaties omhoog drijven.

Prestaties nauwkeurig meten

Als onderdeel van de SEO campagne bekijkt ons team heel precies naar wat werkt en wat niet. Uit de rapportage die we produceren, kunnen we vaak bepalen welke het beste is om verder te gaan. Als we ontdekken dat zoekwoorden op de ene pagina stijgen en niet op de andere, nemen we de tijd om alle pagina’s te optimaliseren zonder de zichtbaarheid in de zoekresultaten te verliezen. Hier zijn enkele dingen die we gedurende jouw hele campagne op de voet volgen:

Rapportage positie van zoekwoorden: de gerichte zoekwoorden, die we aan het begin van jouw SEO campagne hebben gekozen, houden we natuurlijk de gehele campagne bij om hun verplaatsing in de rankings van de zoekmachines te bepalen. Het team van MediaGorilla zorgt ervoor dat je deze resultaten in een maandelijks overzicht krijgt, zodat je kunt zien of we vorderingen maken of jouw ranking verliezen.

Google Analytics rapportage: door Google Analytics te gebruiken, komen we vaak nieuwe mogelijkheden voor jouw SEO campagne te weten. Met deze data kunnen we jouw verkeer laten zien op geslacht, leeftijd, gedrag, inkomen, locatie, zoekapparaat en nog veel meer.

Rapportage over de prestaties: aan het einde van elke maand ontvang je een overzicht van de prestaties waarin we al onze optimalisatie inspanningen in één rapport samenbrengen. Dit omvat alle gegevens, inclusief analyses, ranglijsten, bestanden en sociale media statistieken. Onze rapportage over de uitvoering toont je in één oogopslag hoe goed je online presteert.

Gebruikmaken van Rich Media om de lokale SEO te versterken

Rich Media ondersteunt in hoge mate een succesvolle lokale SEO campagne. Met steeds meer klanten die video’s bekijken, infografieken lezen en afbeeldingen op een website zoeken, moet je meer dan alleen tekst gebruiken om jouw lokale SEO campagne extra ondersteuning te geven. Het team van MediaGorilla begrijpt dit en gebruikt Rich Media in jouw hele campagne, inclusief afbeeldingen die speciaal zijn ontworpen voor jouw brand, video’s die jouw bedrijf vertegenwoordigen en infografieken die jouw expertise laten zien in een visueel format dat consumenten makkelijk tot zich kunnen nemen.

Het versterken van jouw lokale SEO resultaten begint met het begrijpen van de verschillende media, die geschikt zijn voor jouw lokale SEO campagne:

Audio voor lokale SEO: audio is een speciaal soort media dat bij jouw bezoekers vertrouwen en autoriteit kan opbouwen en hen er mondeling toe aanzet om de toezegging te doen en zich aan te melden voor jouw call-to-action. Audio is een geweldig manier voor mensen, die liever niet voor de camera gaan staan, maar toch willen dat hun bezoekers hun boodschap horen.

Videomarketing voor lokale SEO: videomarketing is één van de beste manieren om een verhaal te kunnen vertellen. Door jouw bezoekers de mogelijkheid te geven om een video te kunnen bekijken, wordt er uiteindelijk een relatie tussen hen en jouw brand opgebouwd en krijgen ze ook de mogelijkheid om jouw website langer te bezoeken. Deze extra tijd op jouw website versterkt jouw resultaten voor zoekmachine optimalisatie waardoor video marketing een belangrijke optie is voor lokale SEO. 

Infografieken voor lokale SEO: we leven in een drukke wereld waarin mensen zo snel mogelijk iets te weten willen komen. Infografieken geeft hen snel de informatie waarnaar ze op zoek zijn in een beknopte en visueel aantrekkelijke presentatie. Het team van MediaGorilla creëert aantrekkelijke afbeeldingen voor jouw website door jouw brand in de vorm van een infografiek te laten zien, zodat jouw kijkers en bezoekers gemakkelijk de informatie krijgen, waarnaar ze op zoek zijn.

Social media inzetten om de resultaten voor lokale SEO te versnellen

Social media marketing is niet iets om achterwege te laten bij het doen van een lokale SEO campagne. Sociale signalen en citaten zijn volgens MOZ Local 4% van de lokale rankingfactor van Google. Als klanten een zoekopdracht naar jouw bedrijf uitvoeren nadat ze een post op de social media hebben gezien, krijg jij een extra SEO voordeel. Google houdt van brands en als klanten in Google op zoek zijn naar jouw bedrijf, geeft Google jou een hogere kwaliteitsscore vanwege jouw merk. Ons internetbureau ontvangt bijvoorbeeld ongeveer 400 zoekopdrachten per maand voor ons branded zoekwoord en het helpt ons in termen van SEO op te vallen in de markt. Het team van MediaGorilla zal posts ontwerpen en plaatsen op jouw social media profielen, zodat jij niet al het drukke werk hoeft te doen.

Maak van je website een fulltime verkoper!

Hier bij MediaGorilla hebben we met eigen ogen de impact gezien die lokale SEO voor een bedrijf kan hebben. We zijn momenteel gerangschikt voor topzoekwoorden zoals “Noord-Brabant SEO”, “Brabant SEO”, “lokale SEO diensten” en vele andere gerelateerde zoekopdrachten. Dit komt door ons SEO programma voor lokale bedrijven waar jij nu ook gebruik van kunt maken wanneer je een gesprek aanvraagt met een van onze experts. Ons team zal ervoor zorgen dat je een op maat gemaakte strategie krijgt, zonder die gedateerde tactieken uit 2008 waardoor zelfs je website uit Google verbannen kan worden. Maak een afspraak met ons door het onderstaande formulier in te vullen en als je nog verdere vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen, zodat wij samen aan de slag kunnen gaan!

GRATIS SEO audit aanvragen t.w.v. €149?

Vraag je je af waarom je niet hoger in Google staat dan je concurrent?
Of wil je weten of jouw website zoekmachine vriendelijk is?
Vraag dan een gratis SEO audit aan.